Vad är en VPN tunnel?

En VPN Tunnel är en så kallad anslutning via en VPN-tjänst, som i sin tur är en tjänst som du kan använda för att dölja din IP-adress. Dessa VPNS.se används främst av dem som vill dölja sin identitet på nätet, och då främst om man vill göra något som kanske inte är lagligt. Två av dessa sysslor du kan använda en VPN-tunnel till är bland annat IPTV och nedladdning, men även i länder där det är hög censur.

Lagliga applikationer för en VPN

VPN-Tunneln kan också användas i lagliga syften, vilket det också görs av många. ett sådant exempel är för att kolla på Dreamfilms.se, eller andra play tjänster på nätet. Anledningen till detta är att dessa tjänster ofta har GEO blokeringar, vilket betyder att man inte tillåter användare från vissa länder att se innehållet på deras tjänster.

Företag använder också VPNS

Ett annat vanligt syfte med VPNS är för företag som vill skydda sin data, och då skaffar man en VPN-tjänst åt sina anställda. Det gör att de anställda på företaget kan koppla upp sig mot deras företag, och med en VPN-anslutning riskerar man inte att få sin data snodd av nyfikna.